Digital Youth Work – Past, Present Future

Digital Youth Work –         Past, Present Future

Младите луѓе во Европа, голем дел од своето слободно време го трошат користејќи дигитални медиуми (видеа, пораки, блогови или социјални медиуми). Сепак, постои очигледен недостиг на компетенции кај истите за користење на онлајн платформи за учење наместо само за одмор и забава. Овие алатки можат да обезбедат место каде што младите можат да учат, да ги споделат своите искуства, да ги разменуваат своите ставови, да се забавуваат со своите пријатели и активно да учествуваат во општеството.
Овој проект има за цел да ја подигне свеста за дигиталните компетенции на експертите за младинска работа и да ги опреми со потребните знаења за да создаде соодветни модели за учење на далечина.

програма: Erasmus +

координативна организација: Европски Културен Епицентар Битола

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *