LABIRINT TRAINING COURSE ON OUTDOOR EDUCATION FOR YOUTH WORKERS

LABIRINT TRAINING COURSE ON OUTDOOR EDUCATION FOR YOUTH WORKERS

Овој тренинг курс се состои од три дела и тоа:

Првата активност е обука кој ќе им овозможи на учесниците да се запознаат со различни форми за учење на отворено и да се стекнат со компетенции потребни за младински работник при работа со активности на отворено.
По неа ќе следува локалната фаза. Третата активност е семинар кој ќе се фокусира на начините на рамномерно вклучување на образованието на отворено во работа со млади луѓе со помалку можности.
Како општ исход, очекуваме нашите учесници да ги подобрат своите компетенции во образованието на отворено и воопшто, како и други компетенции поврзани со нивниот професионален профил и со примена на образование на отворено при работа со разновидни целни групи на млади.
Овие резултати ќе станат основа за следните активности и може да станат голем стимул за понатамошниот развој и работа на партнерските организации и учесниците
Методите ќе бидат неформални и високо партиципативни.

програма: Erasmus+

координативна организација:CGE Erfurt e.V.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *