Photo planet picture Earth

Проектот беше седумдневна младинска размена на која учествуваа 50 млади луѓе од Австрија, Хрватска, Србија, Бугарија, Романија, Полска, Македонија, Албанија, Косово и Грција, што ќе се одржат во Виена, Австрија, во мај 2015 година.
Специфичните цели на размената на млади беа:

  • Стимулирање на иницијативата на младите луѓе користејќи метод на креативна фотографија за нивната способност за креирање на слики;
  • Промовирање на фотографијата како средство за заштита на животната средина;
  • Создавање простор за стекнување знаења и вештини корисни за професионален развој на лицата;
  • Да се поттикне заедничко подобро разбирање на еколошката ситуација и културата во земјите на учесниците и да се развие чувство на еколошка свест;
  • Кампања против климатските промени и деградацијата на животната средина преку offline и online алатки;
  • Охрабрување на младите за понатамошно влијание врз медиумите, на тема екологија, во нивните земји;
  • Промовирање на прекуграничната соработка во борбата против климатските промени.

година на реализација: 2015

програма: Erasmus+

координативна организација: Organisation serbischer Studenten im Ausland Wien

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *