Европски Културен Епицентар Битола

Европски Културен Епицентар Битола

Асоцијација за неформално образование Европски Културен Епицентар Битола (ЕКЕ Битола) е невладина, неполитичка организација основана во септември 2012 година од ентузијасти со разновидни квалификации кои сакаат да го користат своето
3D – Next Generation

3D – Next Generation

Од 13-21 август 2021 година се реализира проектот ”3D-Next Generation” каде ЕКЕ-Битола се претстави и како домаќин за оваа размена. Покрај учесниците од нашата држава во Битола беа дојдени и
DigiWomen

DigiWomen

Проектот DigiWomen е транснационална соработка меѓу пет партнери меѓу кои и ЕКЕ од Битола со исти потреби и карактеристики како што се едуцираање обучувачи за стручно образование и обука (СОО) за поддршка
Positive conflicts

Positive conflicts

Организиран од страна на „ Associazione Sportiva Dilettantistica Culturale Salvaj“ од Италија. Тренинг курсот се одвиваше од 21-29 јули 2021 година и учество зедоа 24 учесници од неколку земји во