Одржани работни сесии за 3D печатење

Одржани работни сесии за 3D печатење

Летово во август ЕКЕ Битола го реализира проектот “3D-next generation” што во основа претставуваше младинска размена финансирана во рамките на програмата за млади Ерасмус+ на ЕУ каде младите од неколку држави имаа можност да се запознаат со новите иновации и технологии во полето на 3Д печатење.

Со цел споделување на новостекнатите знаења со останатите млади и други заинтересирани граѓани од нашата локална заедница во периодов од септември до крајот на ноември ЕКЕ Битола понуди отворени термини за реализација на серија локални работилници за 3D печатење.

Повеќе информации за младинската размена каде се учеа основите на 3D печатење можете да прочитате тука:

Translate »