“Mainstream Health, Mainstream Gender” Training Course Review

Овој шестдневен семинар беше фокусиран на здрави животни стилови на млади луѓе, особено на жените во Европа, како и на влијанието на неговото промовирање на животот и однесувањето на младите во нашите општества.
Семинарот имаше за цел подобрување на квалитетот на системите за поддршка на активностите насочени кон зајакнување на младите луѓе во прашања поврзани со здравјето. Покрај тоа, овој семинар се фокусира на шансите и можностите за меѓукултурен дијалог, можностите за идна интернационална соработка и заеднички активности. Користејќи неформални образовни методи, учесниците беа вклучени во индивидуална и групна работа, идеи, дискусии, тркалезни маси, дебати, презентации и анализи.

година на реализација: 2014

програма: Erasmus+

координативна организација:PENTHESILEIA

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *