“Strengthening competences of youth workers for reducing unemployment” Training Course Review

“Зајакнување на компетенциите на младинските работници за намалување на невработеноста” беше обука дизајниранa преку активни и практични методи за динамично вклучување во процесот на учење, каде што учесниците имаа можност да ги подобрат своите вештини и да стекнат нови, неопходни за развој на активности за зголемување на компетенциите за вработување. Оваа обука беше наменета за млади луѓе со помалку можности во нивната заедница, вклучувајќи учесници од Македонија, Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Литванија, Романија, Србија, Хрватска, Унгарија, Германија, Шпанија, Турција и Бугарија.

година на реализација: 2013

програма: Youth in Action

координативна организација: ИМКА Битола

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *