“Street Workout – Connecting Urban Europe, Building Healthy Europe” Youth Exchange Review

“Street Workout – Connecting Urban Europe, Building Healthy Europe” Youth Exchange Review

Темата на младинската размена “Street Workout – Connecting Urban Europe, Building Healthy Europe” е движење засновано на вежби со користење на урбана опрема, како што се опрема во училишните дворови или паркови. Движењето го поддржува здравото живеење преку лесно достапни и финансиски ефтини средства. Уличниот тренинг постојано добива признание и популарност низ целиот свет, особено кај младите како општествено движење и како демократска спортска активност. Целта на овој проект беше за да се зголеми активното учество на младите луѓе и да се промовира здравиот начин на живот во урбаните средини.

година на реализација: 2014

програма: Youth In Action

координативна организација: Croatian street workout association – HSUV

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *